Rezistența din fibră de carbon consumă mai puțină energie electrică decât alți conductori și în aceleași condiții climatice și la aceeași putere electrică încălzește mai repede o încăpere, fapt demonstrat de analiză Applus Laboratories 2013 (intervalul de timp în care temperatură radiatorului Thermal Technology cu rezistențe din fibră de carbon, crește de la 10°C la 23°C este de 3h:19min în comparație cu timpul de încălzire a unui radiator cu rezistențe de cupru- 04h:30min.
Acest fapt garantează un consum electric redus cu 25% față de încălzirea cu conductorii din cupru, în aceleași condiții de temperatură ambientală. Cablul de carbon respectă limitele legale în ceea ce privește emisiile electromagnetice (certificatul Elettra80 – Laboratoarele Tuv 2010) și nu generează emisii electromagnetice periculoase.
UNDELE INFAROȘII
Schimbul de căldură prin radiație utilizează undele infraroșii ca vector de transfer. Două corpuri sau două obiecte care au temperaturi diferite radiază în mod natural unul față de altul, iar fluxul de căldură pornește de la cel mai cald spre cel mai rece. Radiația de unde infraroșii eliberată în mediul înconjurător prin podea, perete, tavan sau printr-un panou radiant este transformată în căldură în contact cu un obiect, un perete sau o persoană. Așadar, undele infraroșii nu sunt absorbite de aer, ci mai degrabă de corpuri solide, care le transformă în energie termică, pe care o transmit apoi în mediul înconjurător, creând astfel, condiții optime pentru confortul ocupanților.
REZISTORII DIN FIBRĂ DE CARBON